Cookiebeleid

C

COOKIEBELEID

Rechtspersoon:

PC Advocaten BV, gevestigd te Franklin Rooseveltlaan 64, 8790 Waregem, ondernemingsnummer 0638.822.303, is beheerder van de website https://www.pc-advocaten.be en verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in haar Privacyverklaring.

Contactgegevens:

BV  PC Advocaten

Franklin Rooseveltlaan 64, 8790 Waregem

Tel: +3256 32 30 97

Fax: +3256 32 30 99

www.pc-advocaten.be

pc@pc-advocaten.be

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die op uw computer, tablet of mobiel apparaat worden geïnstalleerd wanneer u een website bezoekt of een (mobiele) applicatie gebruikt waardoor bepaalde gebruikersinformatie wordt opgeslagen. Cookiebestanden bevatten unieke codes die bijvoorbeeld toelaten dat uw browser u herkent tijdens uw bezoek aan onze website en op die manier uw gebruikservaring wordt verbeterd.

Eerste partij cookies zijn cookies die rechtstreeks geplaatst worden door de website die door de internetgebruiker wordt bezocht. Derde partij cookies zijn cookies die worden geplaatst door een domein dat verschilt van het domein dat door de internetgebruiker bezocht wordt.

Cookies hebben meestal ook een vervaltermijn. Sommige cookies worden bijvoorbeeld automatisch verwijderd wanneer u uw browser afsluit (de zogenaamde session cookie), terwijl andere langere tijd op uw computer blijven staan, soms zelfs tot u ze handmatig verwijdert (de zogenaamde persistent cookie). Persistent cookies worden gebruikt om informatie te bewaren tussen verschillende bezoeken aan de website. Deze data stelt de website in staat u te herkennen als terugkerende bezoeker en daardoor dienovereenkomstig te reageren, bijvoorbeeld door uw taalvoorkeuren op te slaan.

Aangezien cookies tevens persoonsgegevens zijn, dient dit cookiebeleid in samenhang te worden gelezen met onze privacy policy die u kan raadplegen via https://pc-advocaten.be/disclaimer-privacy-witwaswetgeving/. De verwerking van persoonsgegevens is onderworpen aan de Europese verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 beftreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrij verkeer van die gegevens, alsook aan de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.

 Waarom gebruiken wij cookies?

Er bestaan verschillende soorten cookies, onderscheiden naargelang de functionaliteit, herkomst, en/of de bewaartermijn.

Een aantal cookies die wij gebruiken, zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Er worden daarnaast ook cookies gebruikt voor analytische doeleinden en voor het laten functioneren van de chatfunctie op onze website.

De verwerking van functionele cookies is gesteund op ons legitiem belang, aangezien deze nodig zijn voor de goede werking en beveiliging van onze website. De overige cookies worden enkel geplaatst als u hiervoor toestemming geeft. Deze toestemming verleent u wanneer u naar de website pc-advocaten.be surft en uw voorkeuren aangeeft via de cookie banner die onderaan uw scherm verschijnt.

U kunt uw voorkeuren steeds wijzigen door links onderaan in het pop-upvenster te klikken op ‘bekijk voorkeuren’ en vervolgens de wijzigen aan te brengen die u wenst.

Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website niet optimaal werken en kan er van bepaalde functionaliteiten en diensten geen gebruik worden gemaakt.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics voor analytische doeleinden. Via deze tool krijgen wij onder andere informatie over het aantal (unieke) bezoekers, de bezoekerssessies, hoe de bezoekers de site gebruiken en via welk kanaal (sociale media, zoekrobots etc.) zij de website van PC Advocaten hebben bereikt. Google Analytics geeft inzicht in deze data aan de hand van een analyserapport. Dankzij deze statistische resultaten kunnen we de structuur, navigatie en de inhoud van onze website en bijhorende diensten verbeteren. De toestemming van elke bezoeker is vereist voor de plaatsing van deze cookies.

Tidio

Wij gebruiken TIDIO voor het verzorgen van een chatfunctie op onze website. Wij vragen bij het versturen van een chatbericht een naam en een e-mailadres. De cookies dienen o.a. om u te herkennen als u een volgende keer onze website bezoekt, zodat u voor uw gebruikersgemak het gesprek kunt verder zetten. Via het gebruik van de chat toont TIDIO automatisch aan ons het IP adres van u en het soort toestel dat u gebruikt. Wij slaan deze informatie echter niet op in onze eigen databanken.

Lijst van cookies

1) Functionele cookies

Deze cookies kunt u niet weigeren als u op www.pc-advocaat.be wilt surfen.

 

Naam Cookie Bewaartermijn Doel Provider
cookie_notice_accepted 1 dag Deze cookie zorgt ervoor dat uw keuze voor het accepteren van cookies onthouden wordt. Op die manier hoeft u niet telkens opnieuw uw akkoord te geven. pc-advocaten.be
devicePixelRatio Wanneer de browsersessie eindigt Deze cookie detecteert welk soort toestel u gebruikt (PC, tablet, smartphone) en zorgt er vervolgens voor dat de weergave geschikt is voor u. pc-advocaten.be
rc::a Blijvend tot verwijdering (zie verder) Onderscheid maken tussen mensen en robots Google.com (Verenigde Staten)
rc::b Wanneer de browsersessie eindigt Onderscheid maken tussen mensen en robots Google.com (Verenigde Staten)
rc::c Wanneer de browsersessie eindigt Onderscheid maken tussen mensen en robots Google.com (Verenigde Staten)

 

2) Analytische cookies

 

Naam Cookie Bewaartermijn Doel Provider
_utma 2 jaar Data verzamelen omtrent het aantal bezoeken aan onze website + data van eerste bezoek en meest recente bezoek pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_utm.gif Wanneer de browsersessie eindigt Verzamelen van details omtrent de browser en PC van de bezoeker google-analytics.com (Verenigde Staten)
_utmb 1 dag Het vaststellen van het exacte tijdstip waarop de website werd geopend (duurtijd bezoek meten) pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_utmc Wanneer de browsersessie eindigt Het vaststellen van het exacte tijdstip waarop de website wordt verlaten (duurtijd bezoek meten) pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_utmt 1 dag de snelheid van de verzoeken aan de server meten pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_utmz 6 maanden Verzamelen van data omtrent de plaats van de bezoeker, welke zoekfunctie werd gebruikt, op welke link er werd geklikt, op welk woord er werd gezocht. pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_ga 2 jaar Het zorgt voor een unieke bezoekerscode zodat de activiteit op de website kan worden in kaart gebracht. pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_gat 1 dag Verzoek ratio vastleggen pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

_gid 1 dag Het zorgt voor een unieke bezoekerscode zodat de activiteit op de website kan worden in kaart gebracht. pc-advocaten.be

 

Via Google Analytics (Verenigde Staten)

Collect Wanneer de browsersessie eindigt Data verzenden naar google analytics omtrent het gebruikte toestel en gedrag op de website google-analytics.com (Verenigde Staten)

 

3) Marketing cookies

 

Naam Cookie Bewaartermijn Doel Provider
NID 6 maanden Het creëren van een unieke bezoekerscode voor terugkerende klanten en het voorzien van geschikte advertenties google.com (Verenigde Staten)
r/collect Wanneer de browersessie eindigt Data verzenden naar google analytics omtrent het gebruikte toestel en gedrag op de website Doubleclick.net (Verenigde Staten)

 

4) Tidio cookies (chat)

 

Naam Cookie Bewaartermijn Doel Provider
8e29749ea5c9a26eef7294ctidiochat.com Blijvend tot verwijdering (zie verder hoe u dit kunt doen) Onthouden van gegevens omtrent de bezoeker voor het functioneren van de chatfunctie en het gebruikersgemak van de bezoeker pc-advocaten.be

 

Hoe geplaatste cookies verifiëren of verwijderen?

Als u wilt verifiëren welke cookies er bij jou geplaatst zijn en hoe u deze kan verwijderen, verwijzen wij naar onderstaande links voor meer informatie

 

Google Chrome Internet Explorer Firefox Safari
Google Chrome (mobiel) Microsoft Edge Firefox (mobiel) Safari (mobiel)
NL EN FR DE