Data Protection Day 28/01/2020

Vandaag vieren we de Europese Dag van de Privacy. Dit betreft een initiatief van de Europese Raad om mensen bewust te maken van het belang van dataprotectie en hen te informeren omtrent hun rechten t.a.v. bedrijven en overheden. Deze dag wordt reeds sedert 2007 gevierd.

De datum is niet toevallig gekozen. Op 28 januari 1981 keurde de Raad van Europa het Verdrag tot bescherming van personen ten opzichte van de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens goed. Dit verdrag wordt nog steeds beschouwd als een hoeksteen van het huidige Privacyrecht.

Bent u nog niet Privacyproof? Neem vrijblijvend contact met ons op en luister naar wat wij voor u kunnen doen. Onze interne ‘Ceritified DPO-officer‘ mr. Maxime Korber licht graag uw organisatie of onderneming door en helpt u – vaak torenhoge – boetes te vermijden.

Deel dit op